ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 30 941 4611
MUNKANAPOKON: 07:30 - 16:00

Milyen tulajdonságokkal rendelkeznek az elektromos autóhoz való gumik?


Miben lehet más egy elektromos autóhoz való autógumi ahhoz képest, amit a hagyományos értelemben vett gumiabroncsoknál megszoktunk? Milyen sajátosságokkal és előnyökkel kell rendelkeznie ideális esetben? Illetve mi mindent érdemes figyelembe venni a beszerzésnél? A cikkből máris kiderülnek a részletek.

Mások az az elektromos autóhoz való gumik a hagyományos abroncsokhoz képest?

Egész egyszerűen muszáj, hogy mások legyenek. Méghozzá amiatt, mivel az elektromos autók is mások ahhoz képest, ahogyan a belső égésű motorral szerelt gépjárművek működnek, illetve közlekednek.

Az egyik kulcsfontosságú tényező az elektromos autókban lévő akkumulátor. Aminek van egy relatíve nagyobb súlya. Márpedig ezt az extra súlyt az ideális gumiabroncsoknak bírniuk kell. Lehetőleg úgy, hogy nem kopnak el indokolatlanul hamar.

Szintén lényeges szempont a súrlódás kérdése. Mivel az elektromos autókba szerelt akkumulátor kapacitása a technika mostani fejlődésénél igencsak véges, így az abroncsoknak muszáj kevésbé súrlódniuk. Ezáltal az akksi tovább bírhatja töltés nélkül.

Milyen tulajdonságokkal rendelkeznek az elektromos autóhoz való gumik?

Ami első látásra is feltűnhet az az elektromos autóhoz való gumiknál

Tényleg szabad szemmel is tisztán látszik, hogy a méretet tekintve ezek az autógumik szűkebbek. Természetesen ez nem a véletlen műve. A tervező mérnökök amiatt terveznek szűkebb gumikat, hogy ezáltal csökkenteni tudják a talajjal való érintkezési felületet.

Ha az elektromos autókra szerelt minőségi gumikon kisebb lesz a talajjal érintkező felület, akkor kevesebb lesz a súrlódás is. Ha csökken a súrlódás mértéke, abból fakadóan kevesebb lesz az ellenállás is.

Így jutunk el egészen odáig, hogy nagymértékben csökkenhet a vezetéshez szükséges villamos energia mennyisége is. Magyarul az akkumulátor tovább fogja bírni, ha az autógumik szűkebbek a megszokottnál.

Amit még érdemes figyelembe venni a speciális gumiabroncsok beszerzésénél

A kulcs abból kiindulni, hogy maga az elektromos autó milyen karakterisztikával rendelkezik. Fontos például figyelembe venni a súlyelosztáson túl, hogy egy elektromos autó jellemzően dinamikusan gyorsul.

Ez pedig extra terhelést jelenthet a gumik számára is. Így tényleg csakis a speciálisan az elektromos gépjárművekhez fejlesztett gumikban érdemes gondolkodni. Amelyek anélkül képesek bírni ezt a fokozott terhelést, hogy indokolatlan gyorsasággal elkopnának.

Mindezen felül persze méretben sem mindegy, hogy mennyire sikerül tudatosan választani. A kulcsot tehát az jelenti, hogy mind a karakterisztikát, mind pedig a méretet tekintve is az autó jellegéhez mérten tudjunk választani.

Milyen tulajdonságokkal rendelkeznek az elektromos autóhoz való gumik?

Mennyire kedvező az esélye az elektromos autóhoz passzoló gumik beszerzésének?

Szerencsére igencsak kedvező lehetőségeink vannak ezen a téren, pláne ha minőségi és megbízható autógumik beszerzése a célunk. Mivel egyre több az elektromos autó, ennek köszönhetően a velük kompatibilis gumik választéka is szélesedik.

A gyártók között is egyre többen mozdulnak ebbe az irányba. Így akár a teljesítmény, a zajcsökkentés, a kedvező energiafogyasztás vagy az ár-érték szempontjából is folyamatosan jobbá válik a választásaink lehetősége.

Úgyhogy nincs is szükség másra, mint némi tudatos tervezésre és utánajárásra. Ennek köszönhetően könnyen megtalálható az az autógumi, ami az elektromos autónkat maximálisan kiszolgálja.

TOVÁBBI HÍREINK
Update cookies preferences