ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 30 941 4611
MUNKANAPOKON: 07:30 - 16:00

Gumikereső autó szerint: kinek higgyünk?


Autógumit választani nem is olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik. Mintázat, üzemanyag-takarékosság, zajszint, fékút, élettartam… Nem csoda, ha a legtöbben azt kívánjuk, bárcsak valaki megmondaná, milyen számunkra a tökéletes kerék. Vagy ha nem, legalább készítsen egy autó szerint válogató gumikeresőt. Miért olyan bonyolult ez? 

Miért létezik annyiféle gumi?

Téli, nyári, négyévszakos. Erősített oldalfalú, defekttűrő. Ezek a gumik legfontosabb olyan tulajdonságai, amelyek nem adottak, hanem amiket mi magunk választhatunk. Ezeken kívül egy abroncs jellemezhető még azzal, hogy mennyire üzemanyag-takarékos, milyen a zajszintje és a vizes úton nyújtott teljesítménye. Ezek sokszor az összetételtől, a kialakítástól függenek - egy abroncsnak általában nincsen 70 dB-es és 30 dB-es változata is. Ott van még a sebességindex és a terhelési index, itt is legtöbbször a muszáj az úr. Végezetül pedig a kerekek mérete, ahol alig-alig van mozgásterünk.

Rengetegféle abroncs van, és itt csak a személygumik széles választékáról beszéltünk. Jogos lenne ezek után, ha sokkal jobb keresők lennének. Például az autó típusa szerint is választhatnánk sok-sok egyéb jellemző helyett.

Autógumi webáruházunkban viszont mi sem működtetünk gumikeresőt autó szerint. Sok mindenre lehet szűrni nálunk, de a jármű pontos típusa egyelőre kivétel. Ez pedig nem véletlen. A választás ugyanis nagyon sok tényezőtől függ. Sajnos gumi választásakor nem lehet csak a márka előírásait figyelembe venni.

Milyen gumi kell az autóra?

Azt, hogy milyen gumi kell az autóra, már többször megmutattuk. Az viszont nem elég, ha az abroncs méret szerint illik az autóra. Az is fontos, hogy a vezetési stílusunkhoz és a pénztárcánkhoz is illeszkedjen a választás. Nem ugyanaz a gumi illik a garázsban dédelgetett első kocsinkra és a családi autóra, amivel minden hétvégén száz kilométereket megyünk.

Gumikereső autó szerint - nem minden esetben jó

A gumikereső autó szerint jó ötlet, de nem szeretnénk, ha valaki csak erre, a típus szerinti ajánlásra hagyatkozna, amikor autógumit keres. Egyszerűen érdemes átnézni a kínálatot és odafigyelni arra, hogy a mi igényeinknek legjobban megfelelő abroncsot válasszuk.

Léteznek gumik autómárkák szerint?

Az autógyártók gyakran döntenek úgy, hogy bizonyos gumikat “alapértelmezetté” tesznek. Az abroncsok egy részének létezik kimondottan bizonyos típusok számára optimalizált változata. A papucsok nagyon hasonlítanak egymásra, de mindegyik figyelembe veszi az adott modellek különleges igényeit.

A speciálisan az adott járműre, brandre tervezett abroncsok segítenek abban, hogy kihasználhassuk a modell nyújtotta előnyöket. Ez azonban nem jelenti azt, hogy más gyártók eltérő méretű tökéletes abroncsai ne jelentenének éppen olyan jó megoldást a számunkra.

Hogyan használjam a gumikeresőt?

A mi gumikeresőnk elsősorban méret alapján ajánl abroncsokat. A helyes méretről az autó műszaki leírásából vagy a vezetőülés környékén elhelyezett matricáról lehet tájékozódni. Érdemes kiválasztani továbbá, hogy milyen típusú abroncsot keresünk, vagyis téli, nyári vagy négyévszakos gumit vásárolnánk. Ezek után a szűrőkkel már könnyű finomra hangolni a választást.

A nálunk kapható gumikat házhoz is szállítjuk, de arra is van lehetőség, hogy partnereink szereljék fel a gumikat. Az abroncsokat úgy válogattuk össze, hogy szinte minden típushoz és stílushoz legyen közöttük megfelelő. Kollégáink szívesen segítenek megtalálni a legjobbat.

TOVÁBBI HÍREINK
Update cookies preferences