ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 30 941 4611
MUNKANAPOKON: 07:30 - 16:00

Akciós téli gumi beszerzés? A következőkre érdemes figyelni!


Mi mindenre figyeljünk akkor, amikor az akciós téli gumik beszerzésének lehetőségével szeretnénk élni? Mi kellhet ahhoz, hogy a kedvező ár mellett tényleges minőséget is kapjunk a pénzünkért cserébe?

Ezt a kérdéskört vizsgáljuk meg alaposan a bejegyzésben. Abban szeretnénk segíteni ezen keresztül, hogyha már adódik lehetőség az akciós vásárlásra, akkor tudatosan legyünk képesek felmérni a választás lehetőségeit és olyan döntést hozzunk, amivel később is elégedettek lehetünk.

Mikor célszerű lépéseket tenni a téli gumi vásárlás irányába?

Több apropója is lehet a dolognak. Egyrészt olyankor, amikor a korábban használt téli abroncsok futófelülete már korántsem szavatolja a biztonságos autózást. Ilyenkor nincs mese, lépni érdemes a csere irányába.

Laufenn téli gumiabroncs

Következő lehetőség az, amikor a téli gumik elöregednek. Sokan nem is tudják, hogy idővel az egyébként alig futott téli autógumik összetétele is elkezd romlani. Az 5-6 évnél idősebb modellek esetében már erősen indokolt lehet a váltás.

No és persze ott van az a lehetőség is, amikor új vagy használt autót vásárolva nem járt bónuszként a télen használatos szett, így nekünk kell gondoskodnunk a beszerzéséről.

Miért előnyös dolog élni az akciós téli gumi beszerzés lehetőségeivel?

Nyilván nincs nagy titok, főként anyagi megfontolásból számíthat mindez előnyös döntésnek. Különösen akkor, hogyha az akciósan beszerzett téli gumik méretben, típusban és minőségben passzolnak az alapvető célokhoz.

Többféle módja és opciója képzelhető el egyébként az akciónak. Van úgy, hogy a kedvezmény egyes egyedül az abroncsok beszerzési árára vonatkozik. Ellenben azokat az ajánlatokat is érdemes megfontolni, ahol a gumik mellé valamilyen ajándék jár.

Téli gumiabroncs

Ha egy mód van rá és időben tudunk keresgélni, akkor meglepően előnyös opciókra lehet bukkanni. Persze csakis azokra az akciókra javasolt koncentrálni, ahol a kedvezmény nem jár együtt a minőség csökkenésével.

Nem árt, ha az akciós téli gumi valós minőséget képvisel

Merthogy valójában nem magát a téli gumit vesszük meg akciósan, hanem a gumikon keresztül a stabil úttartást, a csúszásmentes közlekedés lehetőségét vásárolja meg az ember. Márpedig ebből a megfontolásból a túlzott spórolás nem feltétlenül célravezető.

Tekintsünk inkább egyfajta befektetésként a téli abroncsok beszerzésére! Elsődleges szempont a minőség, így gondoskodva arról, hogy nedves vagy akár csúszós útfelületen se jelentkezzen indokolatlan kockázat.

Ha mindezt sikerül kedvezményes áron beszerezni, az természetesen kihagyhatatlan ziccer, amit nem érdemes elszalasztani. Ezzel együtt kiemelten fontos hangsúlyozni az egészséges arányok betartására való törekvést.

Téli gumiabroncsok

Tartsunk tehát mértéket, vagyis a téli gumi akciók figyelembe vételével legyen egyenrangú a minőségre való törekvés!

Akciós, vagy inkább használt téli gumival járhatunk-e jobban?

Ez nyilván helyzetfüggő az esetek zömében. Mindig meg kell vizsgálni, hogy a használt abroncsok hány évesek, mennyit futottak, mennyire származnak megbízható, leinformálható helyről. Hogyha a pénzünkért kapható várható minőséget és ellenértéket vesszük alapul, egyre ritkábban jön ki eredményként a kedvezőbb vétel lehetősége, mint mondjuk, amit egy akciós téli gumiabroncs szett kínál.

Sőt, néhány ezer forintot tényleg nem éri meg kockáztatni, hogy egy új és akciós szett helyett inkább a kétes eredetűt válasszuk. Inkább nézz körül, itt nálunk, az olcsobbgumi.hu webáruházban!

TOVÁBBI HÍREINK
Update cookies preferences