ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 30 941 4611
MUNKANAPOKON: 07:30 - 16:00

Több kategóriában is sikeres volt a Continental


Idén is remekül szerepeltek a Continental termékei a nyárigumiabroncs-teszteken. Az autóklubok és a szakújságok által elvégzett összehasonlítások során, több kategóriában is győzelemmel, valamint kiemelkedő eredménnyel hívták fel magukra a figyelmet.

Itt töltheti le a sajtócikket pdf-formátumban (143 Kb).

ContiPremiumContact 5

Kettős sikert aratott a ContiPremiumContact™ 5

Az idei szezon első nyáriabroncs-tesztjében 16 gumiabroncsot hasonlított össze az Európai Autóklub (ACE). A 195/65 R 15 méretű európai, amerikai és ázsiai gyártóktól származó abroncsok mezőnyében a ContiPremiumContact™ 5 "Különösen ajánlott" minősítést kapott. A kompakt és középkategóriás autók széles köréhez alkalmas abroncs remek vízre felúszás elleni védelmét és kitűnő irányíthatóságát külön kiemelték a tesztelők.

"Kiváló fékteljesítmény, extrém biztonság." Ezekkel a szavakkal jellemezték a német Auto Zeitung magazin tesztelői a ContiPremiumContact™ 5 abroncsot. A szakújság középkategóriás autókra szánt abroncsokat hasonlított össze 215/55 R 16-os méretben. A 13 tulajdonságot vizsgáló tesztben a szakértők egybehangzóan ajánlották a fogyasztók részére a Continental abroncsát. Az abroncs kiegyensúlyozottsága, valamint nagyon alacsony gördülési ellenállása mellett kiemelkedő kezelhetőségével és rövid fékútjával hívta fel magára a figyelmet, amely számos vezető európai, illetve ázsiai autómárka modelljére kerül gyári szerelésben a kompakt méretosztálytól a felső-középkategóriáig.

 

ContiSportContact 5

A ContiSportContact™ 5 az "egyik legjobb gumiabroncs"

A sportautók mellett a kompakt- és középkategóriás gépjárművek számára is elérhető ContiSportContact™ 5 a legnagyobb német autóklub tesztjén végzett az első helyen. Az ADAC közel húsz különböző márkájú 225/45 R 17 méretű abroncsot vizsgált. A Continental abroncsánál a vizes útfelületen nyújtott remek kezelhetőséget, a kiváló száraz úton biztosított teljesítményt, a kiegyensúlyozottságot és az alacsony üzemanyag-fogyasztást emelték ki a szakértők, akik szerint a ContiSportContact™ 5 az "egyik legjobb gumiabroncs".

 

 

 

ContiCrossContact UHP

A SUV-abroncsok kategóriáját a ContiCrossContact™ UHP nyerte

Ugyancsak győzelmet ünnepelhetett a ContiCrossContact™ UHP, amely a szabadidőautókkal és terepjárókkal foglalkozó AutoBild allrad magazin tesztjén bizonyult a legjobbnak. A közepes méretű szabadidőautók széles körének ajánlott 235/65 R 17 méretű abroncsot különlegesen rövid száraz és vizes útfelületen nyújtott fékútja, precíz kormányozhatósága, valamint nagyon jó terepjáró képessége miatt is dicsérték.

A szakértők a neves európai, amerikai és ázsiai termékek mellett kevéssé ismert, olcsó abroncsokat is vizsgáltak a tesztben… lesújtó eredménnyel! "Az olcsó abroncsot felszerelve még a legmodernebb szabadidőautók is csak egy 60-as évekbeli terepjáró fékútjára voltak képesek, különösen vizes úton", írták a magazin tesztelői, akik szerint "a jó minőségű abroncsok nyilvánvaló biztonsági előnyei feltétlenül megérik a viszonylag szolid felárat." A Continental szabadidőautókra szánt abroncsok széles palettáját kínálja vásárlóinak a közúti és a terephasználatra egyaránt. Például, már a ContiSportContact™ 5 abroncsnak is létezik egy speciális, SUV-okhoz kifejlesztett változata, amely ideális közepes és nagyméretű szabadidőautókhoz.

 

Nem minden esetben megbízható az EU abroncscímke

A nedves és száraz útfelületen végrehajtott mérések mellett a tesztelők az EU abroncscímkén feltüntetett adatok hitelességét is vizsgálták. Bár a gördülési ellenállást, a vizes felületen mért fékutat, illetve a zajkibocsátást tartalmazó címkék adatai többnyire helytállónak bizonyultak, a tapasztalatok szerint nem minden esetben felelnek meg a valóságnak. "Nem minden esetben megbízhatóak a gyártók által közzétett adatok", vonták le a következtetést a szakemberek.

 

Forrás: www.ontinental.hu

TOVÁBBI HÍREINK
Update cookies preferences