ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 30 941 4611
MUNKANAPOKON: 07:30 - 16:00

Tippek, ha nem tudod, milyen SUV gumit vegyél


Ha éppen az a kérdés foglalkoztat, hogy milyen SUV gumit vegyél, feltétlenül tarts velünk ebben a bejegyzésben! Ennek a modellnek a beszerzése egyre többeket érdekel, mivel az úgynevezett városi terepjárók elképesztő népszerűségnek örvendenek az autósok körében. Már csak emiatt is szerettünk volna külön bejegyzésben adni néhány hathatós tippet, hogy a kiválasztás maximális tudatosság mellett történhessen. Úgyhogy máris végig fogjuk venni a beszerzést illetően megfontolandó szempontokat. 

Tippek, ha nem tudod, milyen SUV gumit vegyél

Milyen SUV gumit vegyél? - Így érdemes dönteni!

Várhatóan milyen terepviszonyok között használod majd az autót? SUV gumi kiválasztása előtt ez az egyik legfontosabb kérdés, amit célszerű megválaszolni. Elvégre nem mindegy, hogy valaki rendszeresen közlekedik földutakon, vagy csak a városon belül akar autózni.

Az sem mindegy, hogy milyen időjárási körülményekkel kell majd számolni. Aki télen is csak jó időben veszi elő az autót, illetve csak ha nagyon muszáj, annak nem szükséges komolyabb barázdákkal ellátott abroncsokat keresnie. Aki viszont például vadászik, vagy telente is sokat közlekedik, annál már inkább megérheti ez a döntés.

Mindezek mellett nem elhanyagolható az sem, hogy milyen teljesítményt szeretnénk elvárni a választott abroncsoktól. Plusz arról se feledkezzünk meg, hogy milyen árkategórián belül gondolkodunk a beszerzésben.

A városi terepjárókkal kompatibilis autógumik alapvető sajátosságai

A viszonylag nagy átmérő és a megerősített kivitel egyből feltűnhet, ha bármely SUV gumi garnitúra mellé raknánk a személyautókhoz passzoló modelleket. Ez nyilván nem a véletlen műve, hiszen a nagyobb kasztni és felépítmény megköveteli az alkalmazkodást.

A nehezebb terephez is alkalmas változatokon rendszerint mélyebb bordázatot lehet megfigyelni. Azért, hogy egy-egy ingoványosabb szakaszon is meglegyen a szükséges tapadás. Ezek a gumikeverékek egyúttal rendszerint keményebbek is a szokottnál.

Némileg más lesz viszont a karakterisztika azoknál a verzióknál, amelyek elsősorban a városi közlekedéshez, illetve autópályán való közlekedéshez ideálisak. Az ilyen körülményekhez a kevésbé barázdás, lágyabb keverékek a jobbak.

Megkerülhetetlen szempontok a tudatos választáshoz

A legtöbb autósnál minden bizonnyal a menet közben tapasztalt stabilitás és biztonság az elsődleges szempont. Ami szorosan összefügg azzal, hogy az abroncsok milyen tapadást képesek biztosítani a kanyarokban, gyorsításoknál és előzés közben.

Nem mindegy persze az sem, hogyan alakul a fogyasztás. Sosem jön éppenséggel rosszul, ha a választott modellekben nemcsak bízni lehet, de még az üzemanyag fogyasztás szempontjából is jelentkezik a hasznuk.

A harmadik megkerülhetetlen tényező pedig a menetzaj kérdése. Senki sem szereti, ha vezetés közben a saját gondolatait sem hallja a nagy háttérzaj miatt. Az ideális gumik úgy simulnak az aszfalthoz, hogy ez minimális zajként jelenik csak meg, ezért nem zavaró utazás közben senki számára.

Tippek, ha nem tudod, milyen SUV gumit vegyél

Három további kérdés a tudatos SUV gumi kereséshez

A kifogástalan abroncs használatának jegyében fel kell mérni, hogy ár-érték arány, teljesítmény és komfort szempontjából melyik gyártó termékei mellett tesszük le a voksot. Ki-ki maga döntse el, hogy nála melyik brand a favorit.

A következő faktor a méretválasztás. Ehhez célszerű alapul venni az autó használati könyvében lévő javaslatokat. Harmadrészt a megfelelő kialakítással javasolt még foglalkozni, hogy a használat jellege tökéletesen szinkronban legyen a menet közben tapasztalt biztonsággal. 

TOVÁBBI HÍREINK
Update cookies preferences