ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 30 941 4611
MUNKANAPOKON: 07:30 - 16:00

Segítünk eligazodni a szóba jöhető gumiabroncsmárkák között


Ennek a cikknek a középpontjában a legismertebb, egyúttal a leginkább pozitív megítélésnek örvendő gumiabroncsmárkákról lesz szó. Megnézzük ugyanis, hogy melyek tartoznak a képzeletbeli legfelső polcra, illetve melyek kapcsán emelhető ki leginkább a kedvező ár-érték arány.

Bízunk benne, hogy a bejegyzés segítséget jelent a gumiabroncsmárkák közötti választásnál.

Hogyan érdemes egyáltalán viszonyulni a gumiabroncsmárkák kérdéséhez abroncsválasztásnál?

Ahogyan autóválasztásnál sem igazán ajánlatos megkerülni a márka és típus kérdését, úgy az autógumik esetében sem célszerű figyelmen kívül hagyni ezt a kérdéskört. Az egyes gumiabroncsmárkák között ugyanis akár komolyabb eltérés is mutatkozhat.

Nyári gumiabroncs márkák

Méghozzá akár a minőség, akár a beszerzési ár, akár a teljesítmény vagy a megbízhatóság szempontjából is. Úgyhogy ehhez mérten tényleg kardinális kérdésnek számít a gumiabroncsmárkák közötti választás, amikor éppenséggel új garnitúrát keresünk az autónkra.

A legfontosabb szempontok, amelyek alapján célszerű dönteni a gumiabroncsmárkák között

Mindenekelőtt az anyagi lehetőségeink és mozgásterünk az, ami nagyban befolyásolhatja a rendelkezésre álló opciókat. Egyébiránt ezt a tényezőt érdemes azzal együtt vizsgálni, hogy mennyire gyakran és milyen jelleggel használjuk magát az autót.

Nyári gumiabroncsok

A napi szinten hajtott, példának okáért munkához használt autóhoz megéri például a gumiabroncsmárkák egy-egy nevesebb képviselőjét választani, aránylag akár több anyagi invesztálás mellett is. Merthogy a gumiabroncsmárkák legjobbjai tényleg olyan minőséget biztosítanak a pénzünkért cserébe, amik intenzív használat mellett egyértelműen kedvező ellenértéknek számítanak.

Persze nevezzünk is meg néhányat a teljesség igénye nélkül az itthon is népszerű és gyakran keresett gumiabroncsmárkák közül.

Melyek a felső kategóriát képviselő gumiabroncsmárkák?

Rendszerint eltérőek még a szakmán belül is az álláspontok azzal kapcsolatban, hogy a legfontosabb szempontok mindegyikét összevetve melyik is a legjobb gumiabroncsmárka. Ugyanakkor a képzeletbeli dobogóra pályázók csoportját hellyel-közel meg tudjuk határozni.

A Michelin, illetve a Bridgestone rendszerint ebbe a felsorolásba esik. Hasonlóan pozitív véleménnyel vannak a felhasználók a Continental, a Goodyear vagy pedig a Pirelli márkát illetően. Úgyhogy ezek a brandek egyértelműen szóba jöhetnek, ha úgymond a legfelső polcról szeretnénk magunknak autógumit választani.

Pirelli gumiabroncsok

Fontos hozzátenni, hogy a képzeletbeli rangsorban következő márkák is brandek, ritkább felhasználás esetén pedig akár még kedvezőbb opciót is jelenthetnek.

Gumiabroncsmárkák, amelyek a kedvező árukért cserébe megbízható módon teljesítenek

A webáruházunkban elérhető Hankook, az Apollo vagy többek között az Uniroyal is remek választást jelenthet az autóhoz. A felső középkategóriás gumiabroncsok ugyanis kifogástalan teljesítménnyel szolgálják meg a beléjük fektetett anyagi forrásokat, hogyha nem napi szinten és nem túl intenzív módon használjuk őket.

Sőt, egyes modellek kapcsán egy-egy kategóriában találhatunk kimagasló értékeket. Mondjuk esős, nedves burkolaton, a téli vagy nyári viszonyok között, illetve adott esetben a négyévszakos gumik kapcsán bizonyos gumiabroncsmárkák esetében. Célszerű tehát előzetesen utánajárni a lehetőségeknek, és ennek alapján dönteni a beszerzésről.

TOVÁBBI HÍREINK
Update cookies preferences