ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 30 941 4611
MUNKANAPOKON: 07:30 - 16:00

Pirelli Powergy gumiabroncs ismertető


A Pirelli Powergy gumiabroncs széria előnyeiről, legfőbb jellemzőiről, teljesítménymutatóiról és ideális célközönségéről lesz szó ebben a bejegyzésben. Mindenképp úgy gondoltuk, hogy a széria megér egy külön bejegyzést.

Egyrészt a vele kapcsolatban megfigyelhető erőteljes érdeklődés, másrészt a teljesítmény, valamint az ár-érték arány tükrében. Bízunk benne, hogy a cikk sokak számára segíthet tudatos döntést hozni.

Pirelli Powergy gumiabroncs ismertető

Kategóriáját tekintve hová sorolható a Pirelli Powergy gumiabroncs?

Egy felettébb érdekes szegmensbe, ugyanis bár prémium teljesítményű, ugyanakkor mégis jutányos áron beszerezhető garnitúráról van szó. A Pirelli Powergy gumiabroncs ideális választás, ha prémium teljesítményt szeretnénk gazdaságosan.

Külön érdekessége a kollekciónak, hogy a 70-es, 80-as és 90-es évek között gyártott egyes Porsche modelleken pontosan ezzel a névvel ellátott gumik voltak használatban. Olyannyira, hogy egyes méretekben ezek ma is beszerezhetők.

Viszont a régi P6000 megújított változatának beillő Pirelli Powergy gumik sokkal inkább a hétköznapok kihívásaira lettek kitalálva. Nem kizárólag azok számára jelentve ideális választást, akik sportautóhoz keresnek megfelelő abroncsokat.

Prémium gumi, ami elsőrendű tapadást nyújt esős időben is

Köszönhetően a kimagasló nedves felületen biztosított tapadási képességnek, amit mindenképp ki kell emelni ezeknél a nyári 4x4 és személy gumik esetében. A Pirelli tervezőmérnökei a szembetűnő értékeket egy speciális újraszabott mintázattal érték el.

Amely szélesebb központi árkokkal lett ellátva, kiegészítve a precízen összehangolt lamellákkal, valamint az innovatív, teljesítményfokozó polimerekből álló gumikeverékkel. Ha az ember egyszer jól megnézni az uszony alakú jellegzetes lamellákat, utána könnyen felismeri majd ezeket a gumikat. 

Érdemes megemlíteni még a sűrű központi minta árkokat, amelyek a merevség erősítésén túl arról is gondoskodnak, hogy a gumi folyamatosan érintkezésben maradjon az út borításával. Így a zajszint alacsonyabbá válik, az autót pedig könnyebb lesz kezelni.

Pirelli Powergy gumiabroncs ismertető

A Pirelli Powergy gumiabroncsoknál további teljesítménymutatókat is ki lehet emelni

Például a grandiózus fejlődésen átesett gördülési ellenállást. Beszédes adat, hogy mintegy 20%-os javulást sikerült elérni ezen a téren. Ennek hatására nemcsak esős időben élmény közlekedni ezekkel a gumikkal.

Azt pedig még csak véletlenül sem szeretnénk elfelejteni, hogy a kedvezőbb gördülési ellenállásnak köszönhetően a fogyasztási mutatót is pozitív irányban sikerült alakítaniuk a Pirelli mérnökeinek.

Kiknek lehet ideális választás a Pirelli Powergy gumiabroncs?

Mindenekelőtt azoknak az autósoknak, akiknél ha abroncsok beszerzése a kérdés, a minőségi és tartós autógumik használatát komolyan veszik. Külön előny, hogy a széria egyszerre tökéletes opció a nagyobb teljesítményű autót dinamikusan hajtó sofőröknek, illetve a nagyobb személyautót vezetőknek.

Ki kell hangsúlyozni, hogy nyári gumikról van szó. Amelyek főként a nagyobb teljesítményű személyautókkal, SUV modellekkel, crossover járművekkel együtt jöhetnek szóba. Tekintve, hogy a méretválaszték ezt teszi lehetővé.

Persze mindenképp pozitív fejlemény, hogy a kedvező fogadtatást látva a Pirelli folyamatosan dolgozik a bővítésen. Egy biztos, 4x4 SUV modellekhez, nagyobb személyautókhoz és sportosabb járművekhez keresve is nehéz jobb választást találni.

TOVÁBBI HÍREINK
Update cookies preferences