ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 30 941 4611
MUNKANAPOKON: 07:30 - 16:00

Nyári gumi tavaszra: Continental PremiumContact 6


 Ha létezne tavaszi gumi, a Continental Premium Contact 6 az lenne. Ugyanis kevés ennyire “időjárásbarát” gumi létezik. Nem csak a szárazon porzó nyári autópályán nyújt kiváló teljesítményt, a zivataros tavaszi időben is számíthatunk rá. Innovatív megoldás, gyors, kényelmes és biztonságos is.

Mi az, hogy PremiumContact?

“Nomen est omen”, vagyis a név kötelez. A Premium Contact a Continental egyik leginnovatívabb abroncsának a nevében a kiemelkedő kontaktust, vagyis a kiváló kapcsolatot jelöli. Ez nem csak a házasságban, hanem a tavaszi-nyári vezetésnél is nagyon fontos.

Continental PremiumContact 6

Continental Premium Contact 6 abroncsok legfontosabb tulajdonsága, hogy egészen extrém körülmények között is kiváló kapcsolatot biztosítanak az aszfalttal. Ez a gumi erős fékezésnél is nagyon rövid fékutat tesz lehetővé. A tavaszi úton már akár ennyivel is megmenthetjük egy ébredező motoros vagy az első edzéseit végző biciklis életét.

Miért kiváló gumi a Continental PremiumContact 6?

A száraz úton nyújtott teljesítményre az ember még megránthatná a vállát, bár kevés olyan gumi van, amelyik ennyire rövid féktávolságot biztosít. A Continental PremiumContact 6 gumik egyik legfontosabb előnye, hogy kiválóan védenek a tavasz egyik legfélelmetesebb jelensége, az aquaplaning ellen, melyről megtalálható egy cikk a blogbejegyzéseink között.

Az aquaplaning a vízen felúszás jelensége. Ha a kocsival vízfelületre hajtunk, a kerék még a nem túl mély vízben is képes “megúszni”. Ettől az autó egy pillanatra irányíthatatlanná válik, és sokszor csak a sofőr rutinján, de leginkább a vak szerencsén múlik, hogyan ússza meg a kalandot.

Continental PremiumContact 6

A jelenség minden évszakban könnyen előfordulhat, de talán tavasszal jár a legnagyobb veszéllyel. Ilyenkor az időjárás gyorsan változik. A zivatar meglepetésszerűen csap le, a sofőrök reflexei pedig a meleg idő és a sok időjárás-változás miatt még nem az igaziak.

Minek köszönhető a teljesítmény?

A Continental PremiumContact 6 kiváló teljesítménye a 3D kialakítású barázdarendszernek köszönhető. A gumi tervezése során olyan szerkezetre törekedtek, amelyik kiszorítja maga alól a vizet. Ez a típusú kerék gyakorlatilag felszárítja az utat saját maga alatt.

A 3D csatornák oldala lapos. Ez a megmunkálás lehetővé teszi, hogy a futófelületi blokkok nagy terhelés - például hirtelen fékezés - esetén is csak minimálisan deformálódjanak. Ez a stabilitás mindig nagyon jó minőségű kapcsolatot eredményez az úttal, még akkor is, ha az nedves az esőtől.

Continental PremiumContact 6

A kiemelkedő menetstabilitás akár a tanulóvezetők kezdeti rutintalanságát is kompenzálni tudja. Ez a gumi nagy biztonságot ad az autó vezetőjének. A segítségével akkor is van esélyünk elkerülni a baleseteket, ha nem egy versenypályán kaptunk kiképzést. Ez az abroncs az ingázók, a sokat utazók kedvence lehet. Stabil, kényelmes és biztonságos kialakítású.

A Continental PremiumContact 6 abroncsok autógumi webáruházunkban akár házhozszállítással is elérhetők. Nem csak azoknak ajánljuk, akik sok időt töltenek az úton. Azok számára is kiváló választás, akik az első nagyobb túráikat tervezik, ezért fontos számukra a biztonságos kialakítás.

TOVÁBBI HÍREINK
Update cookies preferences