ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 30 941 4611
MUNKANAPOKON: 07:30 - 16:00

Milyen SUV gumiabroncsot érdemes vásárolni az autónkra?


Milyen szempontok figyelembevételével célszerű leginkább SUV gumiabroncsokat vásárolni? A cikkben erre a kérdésre fogjuk megadni a választ, külön-külön kitérve az optimális választást leginkább elősegítő szempontokra.

Egyaránt szó lesz tehát a felhasználás alapvető jellegének a szerepéről, a beszerzés kapcsán a fontosabb szempontokról, valamint a négyévszakos SUV gumiabroncsok választásának a lehetőségéről is.

Pontosan mi is az a SUV?

Az SUV az angol „sport utility vehicle” kifejezés rövidítése, magyarul a szabadidőautókat szokás ezzel a jelzővel illetni. A korábban síeléshez, horgászathoz vagy hegyvidéki túrázáshoz használt autók az utóbbi időben a városi felhasználás kedvelt eszközeivé is váltak.

SUV gumiabroncs

Ahogyan a négykerékmeghajtás remekül érvényesül a nehezebb körülmények között, úgy az SUV-kban rendelkezése álló nagyobb hely praktikus, kényelmes és nem utolsósorban biztonságos használatot ígér.

Fontos tudni, hogy alapvetően mire használjuk magát a gépjárművet

SUV autóra SUV gumiabroncsokat célszerű választani, amelyek jellemzően nagy átmérőkkel, illetve XL erősítésekkel vannak ellátva. Persze egyáltalán nem mindegy a fogyasztás, a megfelelő tapadás, valamint a menetzaj szempontjából, hogy az autót milyen célokra alkalmazzuk leginkább.

Amennyiben viszonylag gyakran fordulunk meg nehezebb terepen, akkor célszerű lehet mélyebb bordázattal ellátott, keményebb gumikat beszereznünk. De ha elsősorban a városi közlekedésben, illetve autópályán fogjuk használni az abroncsokat, akkor a lágyabb SUV gumikkal fogunk jobban járni.

Michelin CrossClimate négyévszakos SUV gumiabroncs

A felhasználás alapvető jellegén kívül a vezetési stílusnak szintén fontos szerepe lehet a választásban. Amennyiben szeretünk sportosabban vezetni, akkor ehhez igazodva érdemes eljárnunk az SUV gumiabroncsok kiválasztása során is.

Így válasszunk SUV gumiabroncsot

Melyik márkát, milyen méretben, illetve kialakítással válasszuk? Főként erre a három kérdésre kell választ adnunk abban az esetben, hogyha SUV gépjárműre keresünk új gumiabroncsokat. A gyártó vonatkozásában célszerű nem a legolcsóbb változatok mellett letenni a voksunkat.

A minőségnek ugyanis az SUV gumik esetében is megvan az ára, a túlzott spórolás pedig gyengébb tapadást, lényegesen kisebb biztonságérzetet és rövidebb várható futásteljesítményt eredményezhet. Célszerű utánanézni az egyes abroncsok értékelésének, illetve az összehasonlítást segítő felületeknek.

A méret, a stílus és a kialakítás tekintetében pedig az autóhoz tartozó gépkönyv adhat praktikus iránymutatást. Az ott leírtakat megvalósítva gyakorlatilag nem tévedhetünk, és a járműhöz leginkább passzoló gumikat szerezhetjük be.

SUV gumiabroncs

Mikor gondolkodhatunk a négyévszakos gumiabroncsok alkalmazásában?

SUV gépjárművekre alapvetően téli és nyári gumikat szokás beszerezni, de szintén felmerülhet a négyévszakos változatok használatának a lehetősége. Habár az autósok körében igencsak megoszlanak a vélemények ezekről az abroncsokról, bizonyos felhasználási körülmények között lehet létjogosultsága a használatuknak.

Főként a ritkább, elsősorban városi használat mellett bizonyulhat racionális döntésnek a négyévszakos SUV gumiabroncsok beszerzése. A nagyobb távolságokon, terepen és nehezebb téli körülmények melletti használathoz sokkal inkább a webáruházunkban kapható téli SUV abroncsok alkalmazását javasoljuk.

TOVÁBBI HÍREINK
Update cookies preferences