ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 30 941 4611
MUNKANAPOKON: 07:30 - 16:00

Miért fontos és hogy nézhet ki a gumiabroncs tisztítása?


Milyen indokok szólnak a gumiabroncs tisztítása mellett? Miért javasolt rendszeresen időt fordítani ennek az elvégzésére, és egyáltalán hogyan is néz ki maga a művelet? Mi kell hozzá, mennyi ideig tart, és mikor a legjobb hozzálátni?

Ne csak a gumiabroncsok beszerzésére koncentráljunk tehát, hiszen a tisztításnak is lényeges szerepe van a teljesítményt tekintve. Lássuk is ennek a részleteit.

Miért fontos feladat egyáltalán a gumiabroncs tisztítása?

Több oka is van annak, amiért a gumiabroncs tisztítása megér minden befektetett energiát és fáradtságot. Először is esztétikai szempontból jobban festenek azok az autógumik, amelyek rendszeresen megkapják a szükséges ápolást.

Másodszor a gumik összetételének sem tesz jót, ha sokáig maradnak tisztítás nélkül. Merthogy menet közben rengeteg olyan anyag tapadhat meg rajtuk, amelyek negatívan befolyásolják a várható élettartamukat.

Megfelelő mosással és tisztítással ezek a szennyeződések eltüntethetők. Ami egyben költséghatékony megoldást jelent, hiszen el tudjuk tolni a gumik cseréjének várható idejét. Ezzel együtt pedig a környezetvédelemért is teszünk, hiszen nem hagyjuk idő előtt tönkremenni a gumiabroncsokat.

Miért fontos és hogy nézhet ki a gumiabroncs tisztítása?

Ideális esetben milyen lépésekből áll egy gumiabroncs megtisztítása?

Mindig hatékonyabb a művelet, ha a gumikat leszerelt állapotban igyekszünk kezelni. Ennek tükrében tehát lehetőleg tiszta felületre, fektetett helyzetben érdemes letenni a kerekeket. Ha egy mód van rá, akkor egy védőkesztyűt sem árt felhúzni a kezeinkre.

A járművünkön lévő autógumik megfelelő tisztítása végett célszerű előzetesen beszerezni egy erre a célra tökéletesen alkalmas gumi- és felnitisztító készítményt. Ennél a tételnél ne vigyük túlzásba a takarékoskodást, egy megbízható tisztítószer bőven visszahozza az árát.

A művelet lényegi elemeként használjunk kefét vagy ecsetet, és a speciális anyagot vigyük fel a gumi egyes részeire. Amit nehezen érünk el, ott használjunk szivacsot a kellő eredmény elérése végett. Amikor mindezzel megvagyunk, öblítsünk tiszta vízzel.

Ne csak a gumikra, a felnik tisztítására is gondoljunk!

Már csak azért is, mivel megfigyelhető, hogy a gumikkal együtt a felniken is könnyen tapadnak meg a különféle szennyeződések. Ezért ha egy mód van rá, a tisztítószer legyen alkalmas a felnik karbantartására is.

A fentebb részletezett kefés vagy szivacsos módszer segítségével szánjuk rá az időt, hogy a felni nehezen elérhető részeiről az útról felcsapódó por és szennyeződés, illetve a makacs fékpor is eltávolításra kerüljön.

A legjobb, hogy a komplett művelet kivitelezése nem igényel túlzottan sok időt. Ha sikerül kifogni egy kellemes napsütéses időt, az embernek még jól is esik foglalkozni kicsit nemcsak az autó, hanem a gumiabroncsok tisztításának feladataival.

Miért fontos és hogy nézhet ki a gumiabroncs tisztítása?

Mikor a legjobb beiktatni a feladataink közé a gumiabroncs tisztítását?

Természetesen akkor, amikor sikerül erre időt és energiát fordítani. Persze mindig jobb, hogyha egy praktikus apropót sikerül társítani a feladathoz, így nem feledkezünk meg róla. A téli, illetve nyári gumicsere tökéletes alkalmat jelenthet ehhez.

Fontos tehát, hogy ne álljunk meg a kifogástalan teljesítményt biztosító autógumik beszerzésénél. Ahhoz, hogy a választott gumiabroncsokból valóban a legtöbbet sikerüljön kihozni, bizony a tisztítás és a karbantartás rendszeressége is lényeges.

TOVÁBBI HÍREINK
Update cookies preferences