ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 30 941 4611
MUNKANAPOKON: 07:30 - 16:00

Miért fontos a téli gumi?


A nyári abroncsokat érdemes a fagyok és a havazások megérkezése előtt lecserélni. A hivatalos ajánlás 7°C-ot említ, ha tartósan ennél hidegebb időben használjuk az autót, mindenképp tegyük fel a téli gumikat.

Sokan hiszik, hogy a nyári abroncs ugyanolyan megfelelő lehet télen is, ez azonban téves gondolat, és rengeteg veszélyes szituációnak lehet alapja. A téli abroncsok ugyanis összetételükben különböznek a nyári gumiktól, a speciális adalékanyagoknak köszönhetően 10°C alatt sem válnak rideggé. A mintázatban rejlő mélyebb árkok, gyakoribb barázdák pedig sokkal jobb tapadást és fékutat biztosítanak, mint egy nyári abroncs. Emiatt a legjobb, legdrágább nyári gumi sem veheti fel a versenyt egy közepes minőségű, olcsóbb téli gumival sem.

Téli személy abroncs

A téli gumikat az oldalukon megjelenő hópehely szimbólumról a legegyszerűbb felismerni. Nem összekeverendő az M+S (sár+hó) jelöléssel, mely önmagában még nem jelent téli gumit. Fontos még megjegyezni, hogy bár a törvényi előírás minimum 1.6mm profilmélységet ír elő minden abroncsra, egy téli gumit azonban érdemes előbb lecserélni, ugyanis 4mm alatt már ugrásszerű romlás tapasztalható a vízelvezetési és a tapadási mutatókban.

Téli abroncs

Bár a legolcsóbb garnitúra is 40-50 ezer forint, érdemes hosszútávon gondolkodni. Egy fontos szempont lehet, hogy a téli gumi használata esetén a nyári nem kopik, így pont kétszer annyi ideig marad használható. A fontosabb tényező persze, hogy adott esetben meg tudunk állni. Ugyanis elég ritka az a baleset, koccanás, ami előzetesen ne ért volna meg 50 ezer forintot. 

Nálunk most több, mint 2300 téli abroncs közül válogathatsz: személy téli gumik.

 

TOVÁBBI HÍREINK
Update cookies preferences