ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 30 941 4611
MUNKANAPOKON: 07:30 - 16:00

Miért éri meg a gumi rendelés?


A házhozszállítás az elmúlt időszakban hatalmas szerepet kapott az életünkben. Ebben nem csak a kényelem játszik nagy szerepet, hanem a praktikus szempontok is. Vásárlásnál minél kevesebben zsúfolódunk össze, annál nagyobb biztonságban vagyunk. A gumi rendelés pedig egyáltalán nem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik, házhozszállítással is megoldható.

Miért éri meg a gumi rendelés?

Mindig azt hajtogatjuk, hogy a gumiabroncs vásárlást alaposan át kell gondolni. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kerekekkel közlekedünk. Emiatt sokan úgy érzik, hogy mindenképpen személyesen kell megnézni a kiválasztott termékeket. Pedig, valljuk be, egy gumiabroncs látványa önmagában keveset mond.

Gumiabroncsok raktáron

A gumikat nem tudjuk az üzletben felpróbálni. Nem tudunk igazán jó tanácsot kérni a barátainktól, hiszen minden autónak, sofőrnek, helyzetnek mások a műszaki igényei. Azt, hogy milyen gumiabroncs kell az autóra, a gépkönyv vagy a gyártó ajánlása alapján el lehet dönteni.

Azt pedig, hogy adott méretű és típusú gumin belül nekünk pontosan milyen tulajdonságokra van leginkább szükségünk, leginkább a tesztek, cikkek tanulságai alapján tudjuk eldönteni.Sajnos az, hogy jól választottunk-e gumit, csak a 3-400 közös kilométer után derül ki - persze ez nem jelenti azt, hogy ne kéne alaposan körüljárni a témát, akár itt, az Olcsobbgumi.hu blogján is.

A gumi rendelés tehát jóval egyszerűbb és kockázatmentesebb, mintha például cipőt rendelnénk egy webáruházból. Még csak házhoz szállíttatni sem kell: sok olyan gumiszerelő műhely van, ahol megengedik, hogy egyenesen hozzájuk vigyük az abroncsokat.

Hogyan spórolhatunk, ha abroncsot rendelünk?

A gumi rendelés több okból is takarékos megoldás. Egyrészt gondosan összehasonlíthatjuk az árakat és a kerekek tulajdonságait, másrészt abba a helyzetbe sem kerülünk, hogy “azzal kelljen főzni”, ami van. Jóval szélesebb termékpalettáról válogathatunk, mint amekkorát egy átlagos gumiszerelő műhely készleten tud tartani. Szinte biztos, hogy a nekünk legmegfelelőbb gumit tudjuk beszerezni.

Gumiabroncsok házhozszállítással

A gumi rendelés leegyszerűsíti a gumi garancia érvényesítésének folyamatát is. A legtöbb gyártó, forgalmazó azt kéri, hogy regisztráljuk az abroncsokat, hogy aztán a kátyúkár, gyártási hiba vagy egyéb balesetek esetén visszatérítést, segítséget kapjunk. A gumi rendelés során minden papír, adat, számla a felhasználó kezén megy keresztül, így a regisztráció is gyorsan elvégezhető.

Mire kell figyelni, ha gumit rendelünk?

Ha gumiabroncs webshopból rendelünk, ugyanazokat a szabályokat kell betartani, mint bármilyen más rendelés esetében. Ami nagyon fontos: felszerelés előtt mindenképpen győződjünk meg róla, hogy a megfelelő terméket kaptuk-e kézhez, és valóban arra is van-e szükségünk. A tévedésből felszerelt, használt kerék már sajnos nem cserélhető.

Ehhez a legegyszerűbb, ha megnézzük a gumiabroncs oldalfal jelöléseket. Ennek segítségével nagyon gyorsan megtudhatjuk, azt kaptuk-e, amit szerettünk volna. A gumik általában egy bizonyos mennyiségű használat után érik el a legjobb teljesítményt. Egy-egy csere után érdemes időt hagyni, “összeszokni” a szettel. Ha megtaláltuk a megfelelőt, remélhetőleg sokáig balesetmentesen, kényelmesen autózhatunk.

TOVÁBBI HÍREINK
Update cookies preferences