ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 30 941 4611
MUNKANAPOKON: 07:30 - 16:00

Mennyit számít, ha defekttűrő abroncs van fent az autónkon?


Mennyit érhet és milyen hasznosságot jelenthet az, hogyha az autónkon defekttűrő abroncsokat tudunk használni? Milyen funkciója és hozzáadott értéke lehet annak, ha egy új vagy használt autó vezetéséhez defekttűrő abroncsokat szerzünk be?

Ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk a bejegyzés keretei között. Nem titkolt szándékunk ezen keresztül rámutatni arra, hogy milyen hozzáadott értéke lehet az ilyen abroncsok hasznosításának.

Miért lesz kevésbé problémás a defekt, ha defekttűrő abroncs van fent az autónkon?

Mert sok olyan kellemetlenségtől kímélhetjük így meg magunkat, amelyekkel egy hagyományos értelemben vett gumiabroncs defektje esetén bizony számolni kellene. Képzeljük csak el azokat a kellemetlen és fájdalmas perceket, amikor szakadó esőben cserélünk kereket az út szélén, miközben egyébként sietnénk a munkába.

Defekttűrő gumiabroncsok

defekttűrő abroncs használatával az ilyesfajta nem éppen szerencsés eshetőségek kizárhatók, vagyis elodázhatók. Az ilyen abroncsok ugyanis egy-egy defekt esetén is tovább használható. Vagyis nem ereszt le a gumi kapásból, hanem tovább bírja a strapát. Mindjárt rátérünk arra is, hogy mennyivel.

Mennyire strapabíró valójában a defekttűrő abroncs?

Fontos gyorsan leszögezni, hogy nem sebezhetetlen és örök életű, pusztán defekttűrő abroncsokról van szó. Vagyis ne várjuk azt, hogy ezek az autógumik elnyűhetetlenek lesznek. Miután sikerült összeszedni egy nemkívánatos defektet, akkor legfeljebb még 50-60 kilométert tudunk levezetni a használatukkal.

Persze ehhez kell az is, hogy a defekt mértéke ne legyen szélsőségesen komoly, a gumiabroncs pedig amennyire csak lehet, azért maradjon egyben. De ideális esetben még így is az a javasolt eljárás, hogy minél hamarabb útba ejtünk egy gumiszervizt.

Defekttűrő gumiabroncsok gyárilag az autón

Magyarul az abroncs használatával nem kell kapásról megoldást keresni, kicsivel több mozgástér nyílhat meg előttünk egy-egy defektet követően is.

A defekttűrő képesség mellett persze a következő tényezőkre sem árt odafigyelni

Merthogy a defekttűrő abroncs abroncs defekttűrő jellege önmagában csak egyetlen tulajdonság. Ideális esetben ehhez jönnek még hozzá pluszban olyan tényezők és sajátosságok, amelyeket egyébként is célszerű figyelembe venni autógumi beszerzésnél.

A legjobban úgy járhatunk, ha a defekttűrő abroncs méret és tulajdonságok alapján passzol az autónk paramétereihez, a vezetési stílusunkhoz és a felhasználási szokásainkhoz. Ha kellően megbízható, nem kopik el idő előtt, menet közben pedig képes biztosítani az elvárható menetbiztonságot és úttartást.

Hogyan tudunk minőségi defekttűrő abroncsot beszerezni az autónkra?

Ennek többféle útja és módja is elképzelhető. Egyrészt a modern és magasabb kategóriát képviselő új autók mellé a gyártók egyre többször adnak defekttűrő abroncsokat, ezáltal is növelve az általuk kínált értékajánlatot.

Defekt a defekttűrő abroncsokkal

Természetesen igény szerint nekünk is megvan minden lehetőségünk arra, hogy ilyen abroncsokat szerezzünk be az autónkhoz. Ennek érdekében elsőként a paramétereket, majd pedig a szóba jöhető gyártókat és márkákat célszerű felmérni.

Ezt vessük össze azzal, hogy milyen gyakran és mekkora távokra használjuk az autót. Ha ez mind megvan, akkor már tudhatjuk, hogy nagyjából mennyit érdemes invesztálni a defekttűrő abroncsok beszerzésébe.

TOVÁBBI HÍREINK
Update cookies preferences