ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 30 941 4611
MUNKANAPOKON: 07:30 - 16:00

Ismerjük meg az új Continental PremiumContact 7 gumiabroncsot!


Megérkezett a német gyártó legújabb fejlesztése, néhány remek év után leváltásra kerül a PremiumContact 6, és érkezik helyére a 7. széria. Az innovatív technológiáknak köszönhetően még nagyobb biztonságot nyújt száraz és nedves úton is. Testreszabottan illeszkedik szinte minden járműhöz.

Biztonság minden szituációban, ez a mondat remekül jellemzi a Continental új gumiját. A gyártó már a hetedik generációját szállítja a minőségi gumiknak, több éves fejlesztést követően. A PremiumContact 7 fejlesztése során a mérnökök kifejezetten a vevők legfontosabb követelményére, a biztonságra fókuszáltak. „Az új generáció a márkánk zászlóshajója. Célunk az volt, hogy a piacon elérhető legbiztonságosabb gumiabroncsot fejlesszük ki, amely mindig kényelmes és gondtalan utazást kínál ügyfeleink számára.” mondta Denise Sperl a cég kutatási és fejlesztési igazgatója.

Continental PremiumCon tact 7 gumiabroncs

Az abroncs elődje 34 tesztgyőzelmet tudhat magáénak, amelyekről különböző neves nemzetközi szaklapokban olvashattunk. Három technológiai fejlesztés tette lehetővé a jelentős előrelépést a PremiumContact 7-nél: a méretspecifikus kialakítás, az innovatív RedChili gumikeverék és az adaptív futófelület-kialakítás.

Egyedi kialakítás minden járműkoncepcióhoz

Mivel az elektromos és nagy kasztnival rendelkező járművek más gumiabroncs-megoldásokat igényelnek, mint a könnyű személygépkocsik, az abroncs specifikációit minden járműfajtához igazították. A különösen nagy hatótávolságú és nagy teljesítményű elektromos járművek térnyerésével a biztonsági tényező egyre fontosabbá válik ebben a szegmensben. A gördülési ellenállás és a futásteljesítmény javítása mellett a gumi személyre szabott kialakításának köszönhetően kiváló tapadást és alacsony féktávolságot biztosít minden autótípushoz.

RedChili – Optimális tartás még alacsony hőmérsékleten is

Az abroncsokhoz használt gumikeverék általában természetes gumiból és szintetikus komponensekből áll. Mivel minden elemnek meghatározott hőmérsékletre van szüksége az optimális teljesítmény eléréséhez, az abroncs tapadása az anyagok célzott kiválasztásával és összetételével is befolyásolható. A Continental új keveréke a lehető legszélesebb hőmérsékleti tartományban optimális teljesítményt tudott biztosítani. Ez lehetővé teszi, hogy a gumiabroncs még alacsony hőmérsékleten is kiváló tapadást tudjon biztosítani a napi felhasználás során. A vásárlók ebből különösen az átmeneti tavaszi és őszi hónapokban profitálhatnak.

Continental Premiumcontact 7 gumiabroncs

Adaptív futófelület-kialakítás a nagyobb stabilitás és kényelem érdekében

Az adaptív futófelület-kialakítása még nagyobb stabilitást és vezetési kényelmet garantál nedves és száraz utakon egyaránt: A széles, oldalsó barázdák a mintázat külső részein gondoskodnak az optimális vízelvezetésről. A kanyarodás során a talajjal érintkező felület kifelé tolódik, és az oldalsó hornyok ismét bezáródnak, így a gumi nagyobb része érintkezik a talajjal, ez jobb tapadást eredményez.

Az új technológiákat futófelület- és abroncsszimulációkban, valamint laboratóriumban, és természetesen dél-franciaországi, németországi, csehországi és amerikai tesztpályákon is próbára tették. A gumi futásteljesítményét 150 000 kilométeres távon tesztelték és folyamatosan optimalizálták. Ezt az értéket így tíz százalékkal tudták növelni a fejlesztők az elődjéhez képest. A kezelhetőség nedves úton 5 százalékkal, a nedves fékezés 7 százalékkal, az aquaplaning pedig 2 százalékkal javult. A szárazon való kezelhetőség és a fékezés egyaránt 3 százalékkal javult. A besorolását illetően „A” nedves tapadást láthatunk az EU címkéjén.

Akár sportos vagy visszafogott stílust képviselünk, a biztonságos vezetéshez egy remek választás a Continental új gumija.

 

A Continental PremiumContact 7 várhatóan idén ősszel kerül gyártásba és 2023 tavaszától lesz elérhető akár nálunk is.

TOVÁBBI HÍREINK
Update cookies preferences