ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 30 941 4611
MUNKANAPOKON: 07:30 - 16:00

Hankook i-Flex: abroncs levegő és felni nélkül!


i-Flex néven mutatta be legújabb fejlesztését a Hankook

 
A magyarországi gyárral is rendelkező Hankook a Frankfurti Autószalonon mutatta be az i-Flex nevű újdonságát, amely a Michelin és a Bridgestone hasonló megoldása után egy újabb, tömlő nélküli defekt által nem veszélyeztetett kereket mintáz. Eredetileg holdjárókhoz kezdték kifejleszteni, majd az amerikai hadsereg harapott rá az ötletre, de ez az első alkalom, hogy kifejezetten polgári alkalmazásra szánt levegő nélküli abronccsal találkozunk, méghozzá az egyik nagy gumiabroncs-gyártó fejlesztésének eredményeképp.
 
A Hankook mérnökei különleges gumikeverékből és szerkezettel készítették el a jelenlegi felnit és abroncsot egyszerre kiváltó abroncsot. A jelenleg használt abroncsoknál jóval nagyobb gumi-arány (nem csak az oldalfal magassága, hanem a kerék átmérőjének lényegében a fele) miatt sokkal simább gördülést biztosít az i-Flex, amely sokkal könnyebb és alacsonyabb gördülési zajjal is bír a mai kerekekhez képest. Ráadásul az új fejlesztésnek, azaz az  i-Flex anyagának 95 százaléka újrahasznosítható, tehát környezeti terhelés tekintetében is kimagasló megoldást jelent.
 
 
A Hankook egyelőre koncepcióként mutatja be az új fejlesztést, 155/590R14-es méretben (155 mm széles, 590 mm abroncsátmérő, 14 hüvelykes "felni" átmérő). Ahogy a már korábban hasonló termékkel próbálkozott gyártók sem, úgy a Hankook se mer pontos időpontot mondani arra, mikor kerülhet sorozatgyártásba a különleges kerék.
 
A Hankook egyébként több fejlesztésen is dolgozik a hagyományos gumiabroncsok piacán. Ilyen fejlesztés például az eMembrane technológia, mely egyelőre szintén koncepció még. Lényege, hogy a futófelület közepe csak nagy sebesség mellett kerül bevetésre, maximális tapadást és kezelhetőséget biztosítva az autónak. Ugyanakkor alacsony sebességnél - pl. városi vezetés - csak minimális az úttal való érintkezés, alacsonyabb ellenállást, ezáltal pedig jobb fogyasztást garantálva. Erről egy videót is közzé tettek:
 
 
 
TOVÁBBI HÍREINK
Update cookies preferences