ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 30 941 4611
MUNKANAPOKON: 07:30 - 16:00

Ezért járhatunk jól a Barum nyári gumi használatával


A cikk keretei között az autóhoz történő gumiválasztáshoz igyekszünk segítséget nyújtani, méghozzá a Barum nyári gumik tulajdonságainak és előnyeinek az ismertetésével.

Szó lesz továbbá arról is, hogy miért elengedhetetlen a téli gumik lecserélése a melegebb periódusra, illetve mi alapján célszerű abroncsot választani a gépjárművünkre.

Miért fontos időben feltenni az autónk kerekeire a nyári gumit?

Amikor megszűnnek a tartós éjszakai fagyok, a hőmérséklet pedig egyre melegebbé válik, akkor az autónkról le kell cserélni a téli gumikat nyári változatra. Ha ezt nem tesszük meg időben, azzal az autónk teljesítménye, illetve a vezetés élménye fog visszaesni.

Nyári gumik

Miben fog mindez megmutatkozni?Megnövekszik a fékút, rosszabb lesz az autónk iránytartása, emellett pedig nagyobb sebességnél a gumi sokkal hangosabb lesz. Ha nem négyévszakos abroncsokat használunk, akkor a jó idő beköszöntével váltsunk nyári gumikra.

Milyen jelek utalhatnak arra, hogy a nyári gumi szettünk megérett a cserére?

Sok egyéb más mellett a nyári gumik sem tartanak örökké. Ennek szellemében érdemes rendszeresen ellenőrizni az állapotukat, különös figyelmet fordítva az esetleges mechanikai sérülésekre. Amennyiben elváltozást vagy sérülési nyomokat látunk, akkor nézessük meg őket autógumis szakemberrel.

A másik figyelmet igénylő tényezőnek a nyári gumik kopása számít. Figyeljünk oda rendszeresen arra, hogy az abroncsokon mennyi használható futófelület maradt még. Kedvezőtlen útviszonyoknál és esős időben megnövekedhet a féktáv a kopott gumik használatával, nem beszélve az esetleges defekt kialakulásának a veszélyéről.

Használt gumi

Amennyiben elkerülhetetlen a csere, akkor mindenképp jó minőségű abroncsokra érdemes cserélni az elhasználtakat.

Mit érdemes tudnunk a Barum nyári gumikról?

A Continental márkacsoport tagjaként, Csehország és Európa korszerű gyáraiban készítik a nagyszerű ár-érték aránnyal rendelkező Barum gumikat. A márka mellett szóló egyik legfontosabb előny, hogy a pénzünkért cserébe kifejezetten jó minőséget és megbízhatóságot kapunk, méghozzá megfizethető áron.

A kiemelkedően nagy futásteljesítmény, a kiegyensúlyozott vezetési tulajdonságok, továbbá a megbízhatóság valamennyi Barum gumi kapcsán elmondható. Vagyis ugyanúgy igazak ezek a tulajdonságok a nyári gumik esetében is.

Barum nyári gumi

Barum nyári abroncsok beszerzésével és felrakásával nyugodtan indulhatunk útnak akár hosszabb távolságokra is. Merthogy stabil kormányozhatóságra, illetve az elvárt értékeknek megfelelő fékútra számíthatunk.

Mi alapján érdemes nyári gumit keresnünk a gépjárművünkhöz?

Szélesség, perszám, illetve átmérő. Ez az a három kulcsfontosságú érték, amelyeket figyelembe kell vennünk a nyári gumi beszerzése során. Hogy pontosan hol találjuk meg ezeket a számokat? Erre többféle opció is kínálkozik.

Vethetünk egy pillantást az autón jelenleg használt gumikra is, hiszen a legtöbb abroncson fel van tüntetve a gumik mérete. Szintén segítséget jelenthet a gépjármű szervizkönyve, emellett pedig az interneten is rákereshetünk a kocsinkhoz javasolt méretre.

Hogyha ez megvan, akkor már csak a gyártó és a bordázat tekintetében kell döntést hoznunk, ami rendszerint sokkal könnyebben szokott menni. Amennyiben a Barum nyári gumik vagy bármilyen más gumik esetében kérdés merülne fel, akkor a megadott elérhetőségeken szívesen állunk rendelkezésre.

TOVÁBBI HÍREINK
Update cookies preferences