ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 30 941 4611
MUNKANAPOKON: 07:30 - 16:00

Az autógumi defektjavításának hatékony kivitelezése a gyakorlatban


Mennyire kínálhat tartós megoldást az autógumi defektjavítása, hogyan is történik ez a gyakorlatban, illetve kit érdemes megbízni vele? Ezekre a kérdésekre meglepően sok autósnak kell időről időre választ találni, úgyhogy mi is külön bejegyzést szenteltünk a témakörnek.

Részletesen kitérünk tehát arra, hogy milyen mértékű lehet az autógumi defekt, illetve milyen lehetőségek adódnak akkor, ha a megoldást tekintve leginkább tartós és biztonságos vonalon szeretnénk mozogni.

defekt benne van a pakliban

Tetszik vagy sem, az autógumi defektje mindig benne van a pakliban

Először is fontosnak tartottuk tisztázni, hogy a defekt lehetősége mindig benne van a pakliban, amikor autót vezetünk. Bármennyire is figyelünk ugyanis a tudatos és körültekintő vezetésre, minden külső körülményt kiiktatni gyakorlatilag lehetetlen.

Persze a guminyomást rendszeresen ellenőrizhetjük, illetve elkerülhetjük a padkázást is. Viszont az úttesten mindig lehet szeg vagy olyan nemkívánatos kellék, ami az autógumiba fúródva defektet okozhat.

A kulcs pedig az, hogy az autógumi defektjét észlelve miként reagálunk, illetve mit teszünk a hiba kiküszöbölése végett.

Mi a teendő akkor, ha felfedezzük a defektet?

Nem mindegy természetesen, hogy a defektre menet közben vagy álló helyzetben derül fény. Utóbbi a szerencsésebb eset, ha pedig menet közben jelentkezik a probléma, akkor törekedjünk úgy megállni az autóval, hogy közben uraljuk és stabilan irányítsuk a járművet.

Ha sikerült biztonságosan megállnunk, jöhet a probléma részleteinek a feltárása. Természetesen az adott helyzettől, az autó- és gumiszereléssel kapcsolatos jártasságunktól, illetve az öltözékünktől is függ az, hogy erre a feladatra önállóan vállalkozni akarunk-e.

önállóan kerékcsere

Ha igen, akkor keressük meg a defektes gumit, és próbáljuk meg feltárni a hiba mértékét. Hogyha defekttűrő autógumit használunk, akkor az esetek döntő többségében könnyen elérhetünk a legközelebbi gumiszerelőhöz. Ellenkező esetben érdemes ideiglenes jelleggel a pótkereket feltenni.

Persze ma már több szolgáltató ki is megy hozzánk, ha megmondjuk, pontosan hol is tartózkodunk a defektes autógumival.

Hogyan történik az autógumi defektjavítása a gyakorlatban?

Egy felkészült és hozzáértő gumis első körben igyekszik majd feltárni a hiba mértékét. Hogyha a defektet szeg vagy csavar okozta, természetesen az is eltávolításra kerül. A következő teendő megnézni, hogyan is lehet javítani magát a gumit.

Erről legtöbbször minket is informálnak, mielőtt maga a javítás megtörténne. Szerencsés esetben maga a korrekció viszonylag gyorsan kész is, mi pedig relatíve olcsón megúszhatjuk a dolgot. Persze némileg más a helyzet, amikor az autógumi defektje komolyabb mértékű.

defekt szeg eltávolítás

Mikor érdemes javítani, illetve cserélni a defektes autógumit?

A szerviz munkatársa azt fogja mérlegelni, hogy az abroncs javítása mennyire hozhat tartós eredményt, és egyáltalán megéri-e erre erőforrást szánni. A legtöbb defektnél egyébként ez így van, hacsak nem valami súlyosabb sérülés érte a gumikat.

Fontos tudni, hogy gumicserénél nem csak egy darabot váltunk le, hanem a vele egy tengelyen lévő másik abronccsal együtt cseréljük. Ez azért kulcsfontosságú, hogy az autógumik eltérő kopása miatt ne jelentkezhessen semmiféle rendellenesség vezetés közben.

csere vagy új gumi

Hogyha az autógumi defektjavítása, illetve a gumicsere kapcsán bármilyen kérdés felmerül, az alábbi elérhetőségeken szívesen segítünk.

TOVÁBBI HÍREINK
Update cookies preferences