ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 30 941 4611
MUNKANAPOKON: 07:30 - 16:00

Autógumi leeresztése: mit tehetünk a lapos gumik ellen?


Az autógumi leeresztése olyan probléma, mellyel már sok sofőrnek kellett szembesülnie. Mindegy, hogy ezt kisebb defekt, lassú légszivárgás vagy egyéb probléma okozza, a lapos abroncs minden esetben kellemetlen.

De milyen eszközökkel, hogyan védekezhetünk ellene hatékonyan? És mit tehetünk abban az esetben, ha a baj már megtörtént? Ebben a bejegyzésben ezeket a témákat járjuk körbe.

Autógumi leeresztése

Elővigyázatosság és karbantartás: a legjobb megoldás az autógumi leeresztése ellen

Az autógumi leeresztése olyan probléma, melyet számtalan tényező képes lehet előidézni. Ha nem vigyázunk, bizonyos behatásoknak köszönhetően egy jó minőségű, strapabíró személyautó gumival is megtörténhet. Éppen ezért az egyik legfontosabb lépés a hiba megelőzése érdekében az elővigyázatosság.

Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük a gumik állapotát és nyomását. Utóbbinak minden esetben a gyártó által ajánlott értékeknek kell megfelelnie. Ellenkező esetben az abroncs gyorsabban kopik, repedések és egyéb sérülések keletkezhetnek rajta. Ez egyrészt jelentős teljesítménycsökkenéshez vezet, másrészt pedig nagyban növeli a balesetek kockázatát is.

Ha szeretnénk mindig tisztában lenni a nyomás értékével, jó ötlet egy autódiagnosztikai készülék beszerzése. Egy ilyen eszköz rengeteg egyéb dolog mellett abban az esetben is figyelmezteti a vezetőt, ha bármelyik abroncs nyomása a normál érték alá csökken, vagy túl magasra emelkedik.

A minőség és a megfelelő vezetési stílus is számít

A váratlan helyzetek elkerülése szempontjából kulcsfontosságú lehet, hogy minőségi gumikat vásároljunk. Legyen szó akár személyautóra, akár haszongépjárműre tervezett abroncsokról, a megbízható minőség rengeteget számít, és jelentősen csökkentheti az autógumi károsodásának, leeresztésének kockázatát.

Az abroncsok állapotának megőrzésében nagy segítség lehet, ha az autót minden esetben az útviszonyoknak és az egyéb körülményeknek megfelelően használjuk. Érdemes kerülni a hirtelen gyorsítást és fékezést, valamint a kátyús, rossz minőségű utakon való túl gyors haladást. Ezek ugyanis nemcsak hozzájárulnak a kopáshoz, de a sérülések és a defektek esélyét is nagyban képesek növelni.

A minőség és a megfelelő vezetési stílus

Legyünk mindig felkészültek!

Az autógumi leeresztése sajnos váratlanul is előfordulhat. Sem a személyautók, sem a SUV-ok, sem a haszongépjárművek abroncsait nem kíméli. Lényeges tehát, hogy sofőrként mindig felkészültek legyünk.

Mindig legyen nálunk egy kerékcseréhez szükséges készlet, amely pótkerék vagy a tartalék abroncs mellett a szükséges emelőt és egyéb szerszámokat is tartalmazza. Hasznos lehet továbbá egy jó pumpa is abban az esetben, ha a defekt kisebb és csak az abroncs felfújására van szükség addig, amíg el tudunk jutni a legközelebbi szervizig. Emellett érdemes lehet elsajátítani az abroncs cseréjének alapjait is, hogy szükség esetén képesek legyünk saját magunk megoldani a helyzetet. 

Ha azt észleljük, hogy egy vagy több gumi leeresztett, azonnal lassítsunk, és húzódjunk biztonságos helyre. Ha magunk cserélünk kereket, győződjünk meg arról, hogy ezt a biztonsági előírásoknak megfelelően tesszük. Ha pedig egyedül nem tudunk megbirkózni a feladattal, értesítsünk minél hamarabb egy autómentőt.

Nálunk, az Olcsobbgumi.hu webáruházban a gumicseréhez a legjobb minőségű téli, nyári és négyévszakos abroncsokat találja, amivel felkészülhet egy váratlan helyzetre. Például egy defekt során vagy akkor, ha autónkat valamilyen okból kifolyólag egy reggel leeresztett gumikkal találjuk.

 

TOVÁBBI HÍREINK
Update cookies preferences