ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 30 941 4611
MUNKANAPOKON: 07:30 - 16:00

Amit a Laufenn téli gumik kapcsán leginkább tudni érdemes


Szakmai tapasztalatunk, hogy a Laufenn téli gumik optimális választást kínálnak abban az esetben, ha az autónkra megfelelő ár-érték arányú, ugyanakkor a prémiumnál valamelyest olcsóbb abroncsokat szeretnénk beszerezni. A bejegyzésben egyrészt ismertetjük a márkával kapcsolatos tudnivalókat, egyúttal a téligumi-választás terén is adunk néhány hasznos tippet.

Milyen jogos elvárásaink lehetnek manapság a téli gumikkal szemben?

A kifogástalan minőségű téli gumiknak változatos körülmények között szükséges biztosítaniuk a megfelelő tapadást, hiszen a mostani telekre is a sokszínű időjárási körülmények jellemzők. Fontos tehát a jó tapadás hóban, sárban, latyakban és eső áztatta útviszonyok mellett egyaránt.

Ennek biztosítása végett a minőségi tél gumik mintázata és az összetétele azt segíti elő, hogy az úttartás végig stabil maradjon. A jó téli gumi a hideg időben is rugalmas marad, a rajta megtalálható mély barázdák és a sűrű lamellák pedig hatékonyan segítik elő a csapadék elvezetését.

Laufenn LW31 téli gumi

Mindezek mellett fontos elvárásnak számíthat még, hogy az általunk használt téli gumi lehetőség szerint ne növelje meg az autó fogyasztását.

Alapvető tudnivalók a Laufenn gumiabroncsokkal kapcsolatban

A Laufenn gumiabroncsmárka a Hankook érdekeltségébe tartozik, egész pontosan a Hankook is hozta létre. Mivel a brand alapvetően a prémiumkategóriás gumik terén kíván érvényesülni a piacon, egy új márka létrehozásával kívánták lefedni az olcsóbb abroncsok iránti keresletet.

Laufenn gumiabroncsokat vásárolva megbízhatóságot, alapvetően jó minőséget és kedvező ár-érték arányt kapunk. A Laufenn elnevezés egyébként a német „laufen” kifejezésből származik, ami tükörfordításban futást jelent.

A Laufenn gumik pedig kifejezetten széles kínálatban szerezhetők be, példának okáért a kisebb méretű személyautóktól egészen a terepjárókra és az SUV-kra fejlesztett abroncsokon át a téli gumik is fellelhetők a kínálatban.

Mire célszerű leginkább odafigyelni téli gumi vásárlásakor?

Téli gumik választásánál mindenképp figyelembe kell venni a gépjárművünk, a jellemző felhasználás, valamint a vezetési stílusunk sajátosságait. Másként fogalmazva érdemes személyre szabottan választani.

Laufenn LW31 téli gumi

Kiemelt szempont például, hogy általában mire használjuk magát az autót. Egyáltalán nem mindegy, hogy az autóval csak tíz perceket hajtunk a munkahelyre és az óvodába a gyerekért, vagy pedig hetente több száz kilométert teszünk meg autópályán, nagy sebesség mellett.

Szintén érdemes figyelembe venni a vezetési stílusunk jellemzőit, hogy szeretünk-e tempósabban haladni, vagy inkább biztonsági sofőrök vagyunk.

Mind a négy téli gumit cserélni kell?

Abban a kivételes esetben, amikor két abroncs még mindig nagyon jó állapotban van, és csak kettő áll készen a cserére, a közhiedelemmel ellentétben az új abroncsokat a hátsó tengelyre szereljük. Egy elsőkerék-hajtású autóban lemondunk némi vonóerőről, de ennél fontosabb, hogy a kanyarban, és a fékezés közben stabil maradjon a járművünk. A megfelelő gumiabroncs előre helyezése javítja a tapadást a kanyarokban, és csökkenti a kifarolás kockázatát.

Laufenn téli gumik különféle méretben és kivitelben

A Laufenn téli gumik leginkább abban az esetben kínálnak számunkra optimális választást, ha a prémium kategóriánál valamelyest olcsóbb, ugyanakkor mégis kifogástalan minőségű abroncsokkal szeretnénk ellátni az autónkat.

A Hankook cégcsoport említése már önmagában is jelenthet egyfajta garanciát a megbízhatóságra, hiszen a cég semmiképp nem adná a nevét egy rossz minőségű brandhez. A Laufenn abroncsok ráadásul sokféle kivitelben és méretben vásárolhatók meg, ezáltal jó eséllyel a mi gépjárművünkhöz is megtalálhatjuk a leginkább ideálisnak számító változatokat.

Amennyiben segítségre van szükséged a választáshoz, esetleg kérdésed támadt, akkor szívesen segítünk az alábbi elérhetőségeinken.

TOVÁBBI HÍREINK
Update cookies preferences