ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 30 941 4611
MUNKANAPOKON: 07:30 - 16:00

Amit a defekttűrő gumi használata kapcsán tudni érdemes


Manapság egyre többször találkozhatunk defekttűrő gumit használó autókkal a magyar utakon is. De mégis miben jelenthetnek többlet értéket és hasznosságot ezek a speciális gumiabroncsok?

Pontosan ezzel a kérdéskörrel foglalkozunk bővebben is a cikkben. Szerettünk volna külön tartalmat szentelni a témának, mivelhogy könnyen belátható ezeknek a speciális abroncsoknak a kiemelt hasznossága. Máris rátérünk a részletek ismertetésére, illetve az előnyök felsorolására.

Amit a defekttűrő gumi használata kapcsán tudni érdemes

Miben más egy defekttűrő gumi a hagyományos gumiabroncsokhoz képest?

Természetesen a legfontosabb eltérés annak kapcsán tapasztalható, amit az ember egy-egy nemkívánatos defekt összeszedése után csinálhat. Egy hagyományos autógumival nincs pardon, ilyenkor félre kell állni, és meg kell oldani a gumicserét.

Egy minőségi defekttűrő gumi segítségével ez az, ami nagymértékben megváltozhat. Elsősorban abból a szempontból, hogy a defekt megtörténte után is kedvező esélye lehet az autózás folytatásának.

Fontos hozzátenni, hogy ez a speciális gumiabroncs sem feltétlenül bír ki mindent, vagyis nem sérthetetlen. Ugyanakkor mégis extra könnyebbséget jelenthet a bajban. Mindjárt részleteiben is kifejtjük az előnyeit.

Milyen előnyöket jelenthet a defekttűrő gumi használata?

Élre kívánkozik a kényelem, mint előny. Képzeljük csak el, ahogy egy téli napon épp fontos találkozóra tartunk, de kedvezőtlen módon defektünk lesz. Ha ilyenkor egy megbízható defekttűrő tulajdonságú téli gumi garnitúra van fent az autón, nem muszáj félreállni és szenvedni a hidegben a gumicserével.

Ezzel együtt költségcsökkentő hatása is lehet az ilyen típusú gumik választásának. Mivel nem muszáj kapásból kihívni a mozgó gumiszervízt, akár a kedvezőbb árfekvésű helyi szervízek bármelyikét is fel tudjuk keresni, ami pénztárcakímélőbb megoldást jelenthet.

Vagyis a kényelem mellett extra nyugalmat és biztonságot is kínál ez a fajta gumiabroncs. Ugyanakkor kiemelten fontos tisztában lenni annak a határaival, hogy egész pontosan mi mindenre kínálnak nagyobb mozgásteret a defekttűrő változatok.

Meddig lehet autózni egy defektes, ám speciális gumival? 

A ténylegesen elérhető távolság nagymértékben összefügg azzal, hogy milyen mértékű sérülés történt a gumik állapotát tekintve. Általánosan azt lehet mondani, hogy 50-60 kilométeres távolság érhető még el probléma nélkül, miután megtörtént maga a defekt.

Fontos tehát, hogy a defekt észlelése után mindenképp keressünk fel egy gumiszervízt. Ugyanis nem sérthetetlen gumikról van szó, a rajtuk keletkezett sérülés precíz kezelésével vagy a cserével foglalkozni kell.

A kulcsot pedig az jelenti, hogy ezt kiterjesztettebb lehetőségek mellett kivitelezhető. Rengeteg olyan élethelyzet van, amikor ez hozzáadott értékkel bírhat.

Amit a defekttűrő gumi használata kapcsán tudni érdemes

Mikor érdemes gondolkodni ennek a speciális gumifajtának a használatában?

Mindenekelőtt akkor, ha számunkra prioritást jelent a kifogástalan minőséget jelentő gumiabroncsok használata. Ha a vezetés zavartalan élménye és biztonsága végett hajlandók vagyunk többet is áldozni a gumik beszerzésére.

Nagyobb értéket képviselő autóknál számít gyakran alkalmazott megoldásnak az ilyen típusú gumiválasztás. Pláne annak tükrében, hogy az új modellek esetében sokszor az alapfelszereltség részét képezi a defekttűrő gumiabroncsok rendelkezésre állása.

TOVÁBBI HÍREINK
Update cookies preferences