ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 30 941 4611
MUNKANAPOKON: 07:30 - 16:00

A Continental idén is a téliabroncs-tesztek sztárja


 
A Continental téli abroncsai újabb győzelmekkel és kitűnő ajánlásokkal zárták az autóklubok és az autós szakfolyóiratok által végzett legfrissebb teszteket. Az új WinterContact™ TS 850 P "Különösen ajánlott" értékelést kapott az AutoBild sportscars nagyteljesítményű téli gumiabroncsokat összehasonlító tesztjén, a ContiWinterContact™ TS 850 pedig több teszten is fényes sikereket aratott.
  Az auto motor und sport, valamint az Auto Zeitung német autós szaklapok tesztjein aratott győzelmek mellett az ADAC, a Stiftung Warentest és az ÖAMTC által közösen szervezett, két méretkategóriát vizsgáló tesztjén is a ContiWinterContact™ TS 850 bizonyult a legjobbnak, de az Európai Autóklub (ACE), az ARBÖ és a GTÜ tesztjén is "Különösen ajánlott" minősítést kapott a Continental prémium téli abroncsa. Azonban nem csak a szakemberek, hanem az autórajongók is a Continental márkát tartják a legjobbnak. A német Sport Auto magazin "Best Brand 2014" közönségszavazásának "Legjobb abroncsmárka" kategóriáját toronymagasan, az olvasók szavazatainak 48,3%-át megszerezve nyerte meg a hannoveri abroncsgyártó.
 
 
Négyszeres teszt győztes a ContiWinterContact™ TS 850

Az előző évhez hasonlóan idén is mindkét tesztelt méretben első helyen végzett a ContiWinterContact™ TS 850 a legnagyobb német autóklub, az ADAC, valamint az osztrák ÖAMTC és a svájci TCS autóklubok, illetve a német Stiftung Warentest fogyasztóvédelmi szervezet közös idei téliabroncs-tesztjén. Ezúttal 14, a kisautók számára ideális 175/65 R 14-es méretű, és 14 kompakt és középkategóriás modellre való 195/65 R 15 méretű abroncsot teszteltek a szakemberek. A nagyobb méretkategória kapcsán a ContiWinterContact™ TS 850 összességében kiegyensúlyozott teljesítményét, valamint havas, vizes és száraz úton egyaránt kiemelkedő eredményeit, illetve alacsony gördülési ellenállását és hosszú élettartamát emelték ki a tesztelők. A kisebb méretet felvonultató tesztben példás kiegyensúlyozottsága mellett jégen és vizes úton mutatott irányíthatóságával, valamint magas kopástűrésével hívta fel magára a figyelmet a ContiWinterContact™ TS 850.

Az auto motor und sport idei téliabroncs-tesztjét is győzelemmel zárta a ContiWinterContact™ TS 850. Az autós szaklap szakemberei 10 különféle márkájú, 205/55 R 16 méretű, középkategóriás autókra optimalizált téli abroncsot hasonlítottak össze. A legjobbnak ítélt "Különösen ajánlott" minősítéssel végző Continental abronccsal kapcsolatosan a tesztelők a vizes útfelületen elért kiemelkedően jó eredményt emelték ki, akik szerint "A havon mutatott jó teljesítményt kiemelkedőn jó havas útfelületi viselkedéssel és élénk kormányreakciókkal kombinálja az abroncs. Páratlanul kiegyensúlyozott teljesítménye közép-európai téli útviszonyok között a lehető legjobb választássá teszi a Continental abroncsát, amelynek alacsony gördülési ellenállása is példás."

Ugyanúgy a 205/55 R 16-os méretben tesztelt 10 téli abroncsot az Auto Zeitung szerkesztősége is, melyben a ContiWinterContact™ TS 850 ebben az összehasonlításban is minden versenytársat maga mögé utasította. A német autós magazin szerkesztői "hókirály" jelzővel illették a Continental abroncsot, amelynek határhelyzetben mutatott biztonságos viselkedését és gazdaságos üzemeltethetőségét is dicsérték.

Szintén a középkategóriás modellekhez ideális 205/55 R 16-os méretet választotta idei közös tesztjéhez a német Auto Club Europa, az osztrák ARBÖ autóklub, valamint a német GTÜ műszaki szakértői intézet. A három szervezet szakemberei 10 abroncsot vizsgáltak havas, jeges, vizes és száraz útfelületen. "A ContiWinterContact™ TS 850 átlag feletti teljesítményt nyújtott egy nagyon erős mezőnyben, sikeresen megcsillogtatva páratlan erényeit téli és nedves útviszonyok között. Ezek a téli gumiabroncsok szempontjából legfontosabb tesztkritériumok, hiszen a hideg évszakban általában vizesek, vagy hóval, esetleg jéggel fedettek az útjaink", mondta a kiváló eredményeket kommentálva Alexander Bahlmann, a Continental személy- és kishaszongépjármű-gumiabroncs üzletág PR vezetője.

"Meggyőző vizes úton mutatott teljesítményével igazi téli specialista", olvasható az Autobild idei téliabroncs-tesztjében a ContiWinterContact™ TS 850 kapcsán. A német autós hetilap összesen 50 különböző márkájú, 225/50 R 17 méretű téli abroncsot vizsgált, amelyek közül először egy kétlépcsős vizes és havas fékezési teszt során kirostálták a 34 legrosszabbul teljesítőt. A továbbjutott 16 abroncsot összesen 16 szempont szerint vizsgálták meg a szakemberek, akik a rövid fékutakat, a jó vízre felúszás elleni védelmet és a hosszú élettartamot is kiemelték a Continental gumiabroncsával kapcsolatosan, így az "Példás" minősítést kapott. A teszt legjobb 16 abroncsa közé a Continental csoport termékei közül a ContiWinterContact™ TS 850-en kívül még a Semperit Speed-Grip 2, az Uniroyal MS plus 77 és a Barum Polaris 3 is bejutott.

"Különösen ajánlott" minősítés a vadonatúj WinterContact™ TS 850 P-nek is

Remekül szerepelt az idei szezonban bemutatkozó Continental WinterContact™TS 850 P is. A Continental közép- és felsőkategóriás személyautók és szabadidőjárművek számára kifejlesztett új téli gumiabroncsa "Példás" minősítést kapott a nagyteljesítményű autókra specializálódott Autobild sportscars magazin tesztjén. A 6 különféle 235/35 R 19 méretű téli gumiabroncs közül egyedülálló vizes útfelületen mutatott teljesítményével, remek irányíthatóságával és rövid fékútjával emelkedett ki a Continental abroncsa, amit alacsony gördülési ellenállása miatt is külön megdicsértek a tesztelők.

A Continental WinterContact™ TS 850 P 16 és 20 col közötti átmérőjű keréktárcsákhoz megfelelő méretekben érhető el, 205 és 275 mm közötti abroncsszélességgel, és akár 270 km/h legnagyobb sebességet lehetővé tévő W sebességindexszel.

"Természetesen nagyon örülünk a Continental márkával és a prémium téli abroncsainkkal kapcsolatos pozitív visszajelzéseknek", nyilatkozta a kiemelkedően jó eredmények kapcsán Alexander Bahlmann. "Ugyanakkor az elismerések újabb motivációt is jelentenek számunkra, hogy a kiemelkedő minőségű termékeinket még tovább fejlesszük annak érdekében, hogy az autósok és a tesztelő szakemberek a jövőben is legalább ennyire elégedettek legyenek velük. Célunk, hogy prémiumkategóriás abroncsainkkal hozzájáruljunk a közúti közlekedés biztonságához Európa-szerte."

 

Forrás: Continental.hu

TOVÁBBI HÍREINK
Update cookies preferences