ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 30 941 4611
MUNKANAPOKON: 07:30 - 16:00

A Bridgestone téli gumiabroncs tesztek


A Bridgestone téli abroncsai továbbra is kiváló eredménnyel végeztek a független teszteken

 
A Bridgestone, a világ első számú abroncs- és gumitermékgyártója, örömmel jelenti be a prémium téli abroncsainak kiváló teszteredményeit. A Blizzak LM001-nek a 2014-es ADAC téli gumi tesztjén elsöprő sikere mellett a Bridgestone téli választékának két további abroncsa ért el kiváló eredményeket. A Bridgestone téli 4x4 abroncs, a Blizzak LM-80 EVO “különösen ajánlott” minősítést kapott az Autobild ALLRAD-tól, többek között a havon nyújtott kiváló teljesítményéért, miközben a Blizzak LM-32s téli abroncs szintén megkapta az Autobild ajánlását. A Blizzak LM001 kiemelkedő teljesítményével együtt ezek az új eredmények a Bridgestone-nak a közúti biztonság iránti folyamatos – időjárástól és évszaktól független - elkötelezettségét jelenti.
 
Blizzak LM001 “különösen ajánlott”
 
A Bridgestone legújabb generációs téli gumiját, a Blizzak LM001 abroncsot az Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC) már a múlt hónapban komoly elismerésben részesítette. A független vizsgáló által tesztelt Blizzak LM001 (195/65 R15 T) lamellás téli gumi második helyezést kapott, ezzel lehagyva a mezőny többi tagját, “különösen ajánlott” eredménnyel. 
 

Blizzak LM-80 EVO szintén “különösen ajánlott”

A Blizzak LM-80 EVO, a Bridgestone zászlóshajós téli SUV abroncsa, volt az elismert német autós magazin, az Autobild ALLRAD, komoly értékelésének tárgya a 2014-es téli gumiteszt átlagon felüli teljesítménye miatt és sajátos esetben a havon nyújtott nagyon jó teljesítménye miatt. Számos kritérium szerint történt a tesztelés – fékezés, kezelés és gördülési ellenállás, különféle körülmények mellett (nedves, száraz és havas utak), a Blizzak LM-80 EVO a tesztelt prémium abroncsok első 3 helyezettje között végzett, ezzel megszerezve a “különösen ajánlott” minősítést az Autobild ALLRAD szakembereitől.

 

További eredmények

A Bridgestone Blizzak LM-32s szintén az Autobild tesztjén 6. helyen végzett a téli körülmények széles spektrumában tesztelt  50 abroncs között.

Viszont ez nem minden. Aszintén a Bridgestone által gyártott Firestone Winterhawk3 szintén jól szerepelt az ADAC 2014-es téli abroncstesztjén, mindösszesen 2.3-as értékelést szerezve, mellyel számos prémium márkát sikerült megelőznie. A „legjobb teljesítményű jeges és nedves úton, nagyon kiegyensúlyozott, kevesebbet fogyasztó téli guminak minősített” Firestone Winterhawk 3 összességében a 4. helyet szerezte meg a téli teljesítmény mezőnyében, és a második legjobb helyet az üzemanyag fogyasztást illetően, mely meghaladta az ADAC „különösen ajánlott” minősítésének megszerzéséhez szükséges elvárásokat.

“Ezek az eredmények a Bridgestone belső tesztjeinek következtetéseit igazolják, miszerint  a Bridgestone téli termékválasztéka új biztonsági elvárásokat támaszt a téli vezetésre, magas fokú kiegyensúlyozott teljesítményt minden körülmények között” – mondja Jake Rønsholt, a Bridgestone Europe Személyabroncs üzletágának vezetője.

A Blizzak LM-80 EVO téli teljesítményének legújabb elismerése mellett ezek az eredmények a Bridgestone átfogó téli abroncsfejlesztő programjának hangsúlyos megerősítése illetve annak a jele, hogy további eredmények várhatók.

A téli abroncsok tagadhatatlan előnye

A belső és a független tesztek egyaránt bizonyítják, miszerint a téli gumik teljesítménye jelentősen meghaladja a nyári gumikét alacsony hőmérséklet esetén.

A téli gumik speciálisan kifejlesztett összetevőkből és futófelület kialakításával készülnek, melyek a jobb tapadást biztosítják, a fékezési reakció megbízhatóbbá válik, illetve a manőverezés és a kanyarodás könnyebben megvalósítható, nem csak a téli feltételek (pl. hó vagy jég) mellett, hanem nedves és száraz felületen is. Tulajdonképpen a Bridgestone-nak az erre a célra épített svéd tesztpályáján lebonyolított tesztek bizonyítják, hogy a hagyományos nyári gumik esetén tapasztalt féktávolság kétszer olyan hosszú, mint a Bridgestone legújabb téli abroncsának esetében.


A maximális közúti biztonság valamint az abroncsok élettartamának meghosszabbítása érdekében érdemes időben átváltani a téli gumikra. A téli gumikra való átállást az óra átállításával egyidejűleg kell elvégezni. A tél beköszöntével a téli gumik iránti igény jelentősen megnő, ezzel megnő a kereskedőknél várakozással töltött idő. A csalódás elkerülése érdekében a Bridgestone azt javasolja, hogy az autósok már most egyeztessenek időpontot a téli gumikra történő cseréhez.

Elkötelezettség a biztonság iránt

A Bridgestone legújabb téli teszteredmények a Blizzak téli teljesítmény terén meghatározott új elvárások további bizonyítéka. A Bridgestone szerint téli gumikat a nyári gumikkal együtt egyenlő bánásmódban kell részesíteni a márka teljes fejlesztési stratégiájának keretében. Az elmúlt 10 évben a Bridgestone folyamatosan beruházott a téli gumik fejlesztésébe, és jelenleg a legmodernebb tesztpályákkal büszkélkedhet a sarkkörön belül 100 km-re lévő Svéd tesztpályán, Vidselben. Az irányíthatóságot és teljesítményt illetően még pontosabb és objektívebb gumitesztelést lehetővé téve a körülmények teljes skáláján, a Bridgestone mérnökei sikeresen fejlesztették ki az európai piacra szánt, Európában tervezett, kifejlesztett, tesztelt és gyártott abroncsok sorozatát.

A Bridgestone elkötelezettsége a biztonsági iránt nemcsak a különböző gépjármű típusokat, felhasználásokat és vezetési stílusokat fedi le, hanem a közúti és időjárási körülmények teljes spektrumát is. Ahogy az évszakok egyre szélsőségesebb körülményeket mutatnak, és egyre inkább nem lehet ezeket előre jelezni, a Bridgestone szembenéz azon új technológiák kihívásaival, melyek kielégítik a mai autósok változó igényeit. A bizalom és a lelki nyugalom megteremtéséhez élvezniük kell a vezetést, még a legextrémebb téli körülmények között is.

A biztonságra helyezett hangsúly támogatása érdekében a Bridgestone beruházott egy teljesen új TV kampányba. Nézze meg az új reklámfilmünket a youtube-on!

 

 

Bridgestone Csoport

A Bridgestone világvezető abroncsgyártó, személyautókhoz, furgonokhoz, teherautókhoz, motorokhoz, mezőgazdasági gépekhez, repülőgépekhez és földmunkagépekhez gyárt abroncsot, valamint a Bandag futózott teherabroncsoknál alkalmazott műszaki eljárások szállítója. A japán céget 1931-ben alapította Shojiro Ishibashi, melynek mára több mint 50 abroncsgyára van világszerte, több mint 138.000 alkalmazottal.

A Bridgestone volt az F1 kizárólagos abroncsbeszállítója 2007-től 2010-ig és sikeresen részt vesz a MotoGP versenysorozatban is. A Bridgestone európai részlege több mint 13.000 főt foglalkoztat termelési, fejlesztési, tesztelési és értékesítési létesítményeiben.

A Bridgestone Magyarországról:

Magyarországon 2008-ban nyitotta meg a Bridgestone Csoport teljesen automatizált gyárát Tatabányán. A Bridgestone Magyarország Kft. 1994-ben alakult és jelenleg több mint 20 főt foglalkoztat.

További információért látogassa meg a www.bridgestone.eu, www.bridgestonenewsroom.eu oldalakat.

TOVÁBBI HÍREINK
Update cookies preferences