ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: +36 30 941 4611
MUNKANAPOKON: 07:30 - 16:00
Főoldal / Termékek / Continental WinterContact TS 870 225/45 R17 94V XL
Continental WinterContact TS 870 225/45 R17 94V XL
A termék képei csak illusztrációk és egyes esetekben eltérhetnek a valóságtól!

Continental

WinterContact TS 870

225/45 R17 94V XL

személy téli gumi


KÉSZLETEN
10+ db gumi
téli gumi
személy gumi
C
B
70
Ár:
63.336 Ft

(A feltüntetett árak bruttóban és darabban értendők és csak online rendelés esetén érvényesek)

Szállítási idő: jellemzően 1 munkanapon belül átadjuk a csomagot a futárszolgálatnak

Mennyiség:

PROMÓCIÓ RÉSZLETEI

ALAPADATOK

Az új WinterConatct TS 870-hez a Continental mérnökei új futófelület-kialakítással és keverékkel álltak elő. A többszörös díjnyertes előd bevezetése óta eltelt, folyamatos fejlesztéssel töltött idő egy még jobb gumiabroncs kifejlesztését eredményezte. A végeredmény egy olyan abroncs lett, amely közvetlen összehasonlítás után jégen 5%-kal rövidebb féktávolságot, hóban pedig 5%-kal jobb kezelhetőséget nyújt.

Az új WinterContact TS 870 ezen felül jobb tapadást is biztosít a havon, hatékonyabb nedves időjárási körülmények között, száraz utakon pedig biztosabb irányítást tesz lehetővé. A Continental mérnökei jelentős fejlődést értek el az abroncs környezetvédelmi tulajdonságait érintően is: 7%-kal nőtt a futásteljesítmény, a gördülési ellenállást pedig 4%-kal csökkentették.

A jó téli gumiabroncsoknak rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményt kell nyújtaniuk minden időjárási körülmény esetére. Ennek szem előtt tartásával fejlesztették ki az új mintázatot, a futófelület összetételét pedig a legújabb kutatási eredmények alapján alakították ki. A hangsúly a havas, jeges és vizes utakon való biztonságos teljesítményre, a megnövekedett futóteljesítményre, és a csökkenő gördülési ellenállásra került.

Azért, hogy a jégen való fékezés még biztonságosabbá váljon, az új érintkező felület akár tíz százalékkal több futófelület blokkot is tartalmaz az abroncs sikeres elődjének mintázatához képest. Ezeknek a blokkoknak a szélei és lamellái úgy működnek, mint az ablaktörlők, eloszlatják a latyakot és jó tapadást biztosítanak a jeges felületeken. Az átlós hornyokkal párhuzamosan elrendezett mély lamellákból eredően a gumiabroncs számos éllel rendelkezik, melyeknek köszönhetően a dinamikus erők hatékonyabban továbbítódnak, így jobb tapadás jön létre havas felületen egyenes haladás és kanyarodás közben is. A kialakítás egyik további előnye a mélyebb profil, ugyanis a mélyedésekben felhalmozódik a hó, ami még jobban javítja a fékezési teljesítményt havas körülmények között.

Az új háromdimenziós, egymásba illeszkedő lamellák ideális szögben állnak ahhoz, hogy érintkezzenek a hóval. Minél mélyebbre vágnak a futófelület blokkjai a hóba, annál hatékonyabb érintkezés jön létre a lamellák és a hó között, aminek köszönhetően jobb tapadás jön létre.

Az új futófelület-mintázat egy speciális központi horony koncepcióval rendelkezik, ami gyorsabb oldalirányú vízkiszorítást eredményez a vezetés során esős időben, így még jobban véd az aquaplaning ellen. Emellett az újonnan kialakított futófelület-keverék is hozzájárul a rövidebb féktáv eléréséhez. Ez az összetétel, csakúgy, mint az abroncs elődjének esetében, a Cool Chili Compound névre hallgat. A speciális gyanták keveréke jobb tapadást és rövidebb féktávolságot biztosít nedves utakon.

Az optimalizált térháló sűrűségnek köszönhetően további pozitív hatásokat eredményez a polimer keverék rugalmassága. Így javul az abroncs és az út közti érintkezés minősége, csökken a kopás, és megnő az abroncs futásteljesítménye. Ugyanekkor a keverék létrehozásakor a gördülési ellenállás számottevő csökkentése is cél volt.

tablazat
70 dB
C
B
Gyártó: Continental
Minta: WinterContact TS 870
Méret: 225/45 R17
Évszak: téli gumi
Gépjármű típusa: személy gumi
Index besorolás: 94V
Üzemanyag-takarékosság: C
Fékút nedves úton: B
Zajszint: B (70dB)
Egyéb jelölések: -
Gyártói cikkszám: 03554690000

HASONLÓ MÉRETŰ GUMIABRONCSAINK

Update cookies preferences